dimarts, 29 d’abril del 2008

una mica d'exercici

1.Obrir amb naturalitat les dues mans, dits separats, palmes amunt, i colzes quasi amb angle recte. És un detall no molt important, només és qüestió d’estar relaxat. Es pot recolzar el tors de les mas sobre les cames.

2.Baixant la mirada (el normal és que hauríem de saber on estan el nostres dits però suposem que no ho sabem...), mirar la mà esquerra i notar que el polze és l’únic dit que s’oposa als altres quatre: Tocar amb la punta del polze, la punta del índex, després el del mig, anular i petit. Fàcil? Més o menys? Bé. Ara, després d’haver tocat l’índex, el mig, l’anular i el petit, fer-ho a la inversa, petit, anular, mig i índex. A continuació s’ha de fer el més ràpid possible. Ja no és tant fàcil, no? Tartamudegen el dits! I encara no hi ha cap moviment asimètric... Passem al següent doncs.

3.Fer el mateix amb la mà dreta, sense fer res amb l’esquerra.

4.Ara fer exactament el mateix amb les dues mans, oposant del tot els dos polzes (palmes amunt), pujant i baixant al mateix temps, totalment compassats. A continuació el polze d’una mà ha de baixar (índex-mig-anular-petit) mentre l’altre mà ha de pujar (petit-anular-mig-índex).

5.I comencem amb la asimetria. Cada un dels hemisferis del cervell haurà d'agafar el control de la seva mà (hemisferi dret = mà esquerra, hemisferi esquerra = mà dreta). La mà esquerra ha de picar contra el polze dos cops amb cada dit, baixant i pujant. Mentre que a la mà dreta el polze només tocarà un vegada, baixant i pujant. Fàcil? No! Ningú pot fer-ho sense entrenar-ho abans.

6.Donat que comença a ser fàcil (se suposa), s’ha de fer a la inversa, la mà dreta dos tocs i amb la mà esquerra un toc, i després busca tu mateix més complicacions. Un toc amb l’índex, dos amb el mig, tres amb l’anular i quatre amb el petit. Hi ha moltes combinacions.

7.No s’ha dit res sobre el ritme però segur que han anat més o menys sincronitzades. Ara s’ha de intentar, sense que una mà es preocupi si l’altra va per endavant o endarrerida. Cada una independent.

8.I finalment, fer els tocs intercalats (índex-anular-mig-petit) pujant i baixant, després amb l’altre mà i a la vegada, i al revés, començant pel petit. I combinar-ho després, mentre és llegeix aquest exercici de nou o algun bloc, o és fan sumes, o s’intenta no perdre el fil d’un debat.

(extret del llibre sobre punts vitals d'Henry Plée i Saikô Fujita)

14 comentaris:

neus ha dit...

Si hi penso, prometo provar-ho quan vagi cap a casa mentre escolti en Puyal... però només d'imaginar-m'ho ja se'm barregen els dits.

neus ha dit...

(veient l'hora que has penjat el post, dedueixo que no eres el vailet que duia samarreta blanca, texans, una bossa negre i el jersei lligat a la cintura, que m'ha fet pensar... podria ser l'Estrip?)

estrip ha dit...

bona deducció, no era jo.
si ho proves mentre escoltes en puyal, segur que la dificultat es multiplica per dos.

Striper ha dit...

jo provare a veure si m'ensurto, ja t'explicare.

N ha dit...

Si aixo ha de servir per salvar l'Osasuna del descens, ho fare cada dia tantes vegades com calgui...

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

ja m'he perdut nomes començar a llegir, ara bé, no habiem quedat que es tracta d'un blog.........o ara ho hem de canviar i dir-ne bloc...dreta, esquerra...quin lio.

labruixoleta ha dit...

Juro que els quatre primers passos els he fet sèria, conentrada i me n'he sortit prou bé. Al 5è ja he acabat rient de mi mateixa.

neus ha dit...

impossible pensar-hi ahir, avui em sembla que la cosa va pel mateix camí :P

estrip ha dit...

ELUR, pensa que això va bé per equilibrar els hemisferis!!!!!

STRIPER, a veure!

NURI, doncs si, això va bé per salvar a qualsevol del descens! jeje.

MENTA-FRESCA, blog o bloc? jo no he quedat amb res! Sempre he llegit indistintament una cosa o l'altre, però a mi m'agrada bloc. Que diu el IEC?

EI BRUIXOLETA, molt bé. ës que la resta vol entrenament!!! és normal. Però diuen que són molt sans aquests exercicis.

neus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
neus ha dit...

ui EStrip, pensa que sóc esquerrana o sigui que els haig de fer treballar tots dos per força!

Bé... és complicat però no impossible, almenys fins a la primera part del punt 7, només cal paciència i pràctica.

estrip ha dit...

vols dir que els esquerrans teniu avantatge? em sembla que costa igual aquest exercici.

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

acavo de provar-ho ara i no he tingut dificultat, aixo es dolent, a que si?questió de centrarte en el que fas, que no concentrarte, ja que t'anava lleguint i ho anava fent. M'agrada, posen mes ;)

neus ha dit...

Home, sí que tenim avantatge, hem d'aprendre a fer coses amb la dreta per força i els dos hemisferis treballen, no diré que a parts iguals, però quasi.

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...