dilluns, 3 de novembre del 2008

respecte

Molts exigeixen respecte i metre ho fan no se’n adonen que entre exigència i exigència hi perden l’essència. Aleshores quan un rep una exigència se la pren com una falta de respecte i es converteix tot en un maleït cercle. I quin guanya? l’autoritat! I què hi neix? La rebel•lió en potència!

15 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

Llàstima que només sigui en potència.

Unknown ha dit...

És que, no sé, però em sembla que el problema és just aquest: exigir. El respecte no es pot exigir, es dóna o no. No sé estava pensant en una persona que considero que no em respecta, què faré anar i dir-li: és que no em tens cap mena de respecte! No! El què faré és buscar la manera de que vegi que em mereixo el seu respecte i sinó ho aconsegueixo fer que m'entri per una orella i em surti per l'altre!

labruixoleta ha dit...

així que, en essència, les exigències i l'autoritat porten a tenir ganes de rebel.lar-se. Doncs sí, res més a dir al respecte.

Striper ha dit...

Es la reacio mes logica no?

neus ha dit...

El especte no s'exigeix, es guanya, però si ho sap tothom... ah calla, "l'autoritat" encara no se n'ha adonat, no?

Albanta ha dit...

Bé..... vec que el que volia comentar-te ja ho han dit, i molt ben dit els companys d'abans...
El respecte s'ha de guanyar, un és mereixedor de respecte per com es comporta o no ho és. Mai es pot exigir!!

Anònim ha dit...

Bona reflexió, molta realitat.

Doe ha dit...

Trucs i maneres, i l'efectivitat que fa cas ara si i ara no. El políticament correcte i lo que dóna fruits a vegades va junt, a vegades no. Cadascú...
Conseqüències.

Sergi ha dit...

El respecte no s'hauria d'exigir, o no s'hauria d'haver d'exigir, perquè tothom el mereix. Exigim l'exigència de que hi hagi respecte per tots.

Assumpta ha dit...

Ma germana sempre diu una frase que està molt bé, però ara no me'n recordo ben bé com és, així que diré com "crec" que és:

"L'autoritat s'imposa, però el respecte es guanya"

Rita ha dit...

El respecte sovint s'exigeix, però no sempre es té.

Les Coses són com Som ha dit...

doncs com diu l'Assumpta, així és. Després hauriem de fer la diferencia de tolerància i respecte, que és molt diferent. I la rebelió, doncs alguna cosa ha de servir per dir que estem aquí.

Eli ha dit...

El respecte, només es guanya amb respecte.

;-D

estrip ha dit...

en tot això del respecte teniu raó. Només constatava un fet de rebel·lió que he viscut arrel d'una discussió, en què el tema principal es perd i el respecte esdevé l'objecte de la mateixa discussió.

merci per tots els comentaris i el vostre respecte!

Núr ha dit...

Jo sempre he sentit a dir a casa meva (i he vist que molta gent que ha comentat també): «El respecte no s'exigeix, es guanya» i, en oposició al que pensa el XeXu, no crec que tothom se'l mereixi.

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...