divendres, 5 de març del 2010

no s'assegura el retorn

Es busquen homes per fer un viatge arriscat i perillós.
Fred i perill permanent.
No s'assegura el retorn.


Als anys vint anuncis com aquests per emprendre aventures eren habituals sobretot a les illes britàniques. I hi havia cua de gent que s'hi volia apuntar. Històries fascinadores com la de Ernest Shackleton a l'Antartida o de Will Tilman un dels exploradors que va poder seguir les petjades del Yeti al Nepal, anaven acompanyades de crides com aquesta.

Ara potser seria immoral posar un anunci com aquest, a menys que hi hagués una càmera de televisió al darrera intentant fer-ne un show enganyosament arriscat i perillós.

9 comentaris:

Clidice ha dit...

sembla mentida com canvien les coses! el mite d'abans alimenta les misèries d'ara :(

Assumpta ha dit...

Doncs m'has fet pensar en el principi de Frankenstein!! El vaig llegir fa poc i també, tota la història és una narració de la vida del protagonista, Víctor Frankenstein, que ell mateix fa al capità d'un vaixell encallat enmig del gel en una expedició d'aquest tipus :-))

Fred constant, perill permanent i risc de no poder tornar a casa...

Sadurní ha dit...

Amb aquests "erasmus" la joventut sí que tornaria ben espavilada. Menys easyjet i més vaixells a l'Antàrtida. Potser aprendríem a valorar moltes coses.

Salutacions,
S.

Sergi ha dit...

Ja no és tant que sigui estrany un anunci així, sinó que penso que poca gent voldria una 'feina' així. No s'hi apuntarien massa.

neus ha dit...

Ara hi posarien 'Es busquen homes i dones...' segur, i més si s'hagués de retransmetre per televisió.

Anònim ha dit...

El pitjor són aquells que es creuen l'engany. En són tants, que constantment surten programes d'aquests. Com pot ser que hi hagi qui s'ho cregui?

rits ha dit...

com si ja estigués tot descobert, oi? doncs no, segurament encara hi ha viatges arriscats i perillosos, però ara ja ningú s'atreviria.

David ha dit...

Ben cert! Avui de tot se n'ha de fer espectacle, o sigui negoci. Salutacions.

kweilan ha dit...

Un anunci així ens resulta tan estrany!

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...