dissabte, 3 de juliol del 2010

passat o present

Ho podia haver afirmat qualsevol membre del tribunal constitucional espanyol:
“Jamás, jamás transigiré com que Cataluña sea una nación”, però ho va dir Antonio Arroyo Villanova el 1915, al congrés dels diputats de Madrid.

O també podien haver dit això altre:
“Con la diferència que como antes todo lo judicial se actuaba en Lengua Cathalana, se escriba en adelante en idioma Castellano o Latín” però fou la Intrucción secreta del Consejo de Castilla al 1716.

O:
“Había que impedir que Cataluña pudiese declararse independiente” ho diu en un llibre Jesús Salas Larrazábal per justificar l'ofensiva de l'exèrcit de Franco el desembre de 1938.

I podria continuar amb moltes més frases que semblarien actuals, i només demostren un cosa, que la democràcia espanyola avui, és encara molt pobre, per dir-ho amb optimisme.

Del llibre "El llibre negre de Catalunya" de Josep M. Ainaud de Lasarte

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Els falsos demòcrates d'avui són els franquistes d'ahir. Pels pperos, "antes roja que rota); pels sociates "antes facha que rota". No es diferencien en res.

Sergi ha dit...

La nostra història sempre ha estat cíclica. En els millors moments sempre hi ha hagut qui s'ha encarregat de fer-nos agenollar de nou. Ha anat passant i ha passat avui dia també.

Rita ha dit...

No és nou això, ve de lluny i, com deia en Josep Pla, “No hi ha res que s'assembli tan a un espanyol de dretes com un espanyol d'esquerres”.

khalina ha dit...

seguirà tot igual l'any 2300?

. ha dit...

i anar-ne sumant...

Assumpta ha dit...

Doncs exactament el mateix que ha dit la Rita és el que anava a dir jo :-)

sargantana ha dit...

que trist!

Núr ha dit...

Mentalitats que duren un segle sencer i més... Visca la ignorància, la manca de curiositat i la falta de respecte!

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...