diumenge, 7 de novembre del 2010

ofrena

Si no ets del Barça no vol dir que siguis antibarcelonista, sino ets del Madrid no ets antimadridista, si no ets budista no ets antibudista i sino ets de'n Montilla no ets antimontilla... però sinó ets clerical, ets un anticlerical. No en sé d'història per comparar els anys trenta amb l'actualitat, però aquestes no em semblen paraules de pau, més aviat semblen retrets. Quan venen altres líders d'altres religions no veig retrets d'aquest tipus per enlloc.

De fet estic content que al país on visc, Catalunya, hi hagi tanta pluralitat i opcions d'espiritualitat, encara que la ostentació de poder i riqueses que en fan alguns no m'agrada.

Avui és un dia d'abraçades, abraçades perquè a Granollers hi ha l'Amma. Hi ha persones a qui les pots abraçar siguis de la religió de siguis i tinguis els amics que tinguis.

No seré a la Sagrada Família ni a Granollers però tinc clar qui em deixaria apropar-m'hi i qui no.

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Bravo! Aplaudiments i reverència. Alguns no donen cap mostra del que prediquen, però se n'omplen la boca i fan bandera del 'si no estàs amb mi, estàs contra meu'. Doncs sentint-ho molt, voldríem ser indiferents, voldríem que cadascú faci el que li sembli al respecte, però si només hi ha dues opcions, està clar que estem en contra.

Carme Rosanas ha dit...

Ja m'agradaria que ningú em bellugués del meu agnosticisme i no haver d'estar ni a favor ni en contra i només saber que no veig res segur. Però els retrets del papa, pels laics, encara que sigui amb bones paraules, em fan enfadar. Ells no s'equivoquen mai, els equivocats sempre són els altres.

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Visca les abraçades, visca els petons, visca les persones que s'estimen i conviuen en pau. Siguin de la religió que siguin. Siguin del sexe que siguin. Siguin del país que siguin.

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Afegeixo: i que es respecten i no es censuren.

Unknown ha dit...

Jo tampoc no hauria tingut dubtes...
la veritat és que l'ostentació de la visita- que pageum els ciutadans siguem creients o no- unida a la prepotència d'algunes declaracions em posen de molt mal humor...

rits ha dit...

i què dic jo ara? doncs que et dono completament la raó.
Els radicalismes no són bons, gens bons, no ajuden a trobar la veritat, ni la pau.
Jo tb estic contenta de viure a Catalunya i encara que no aniria a Granollers, tampoc he anat a la Sgda Flia.

khalina ha dit...

Molt bona la reflexió. No tot és blanc o negre. No ser d'un grup, no vol dir que siguis anti.

montse ha dit...

La fe la respecto. però no els que volen controlat la vida.

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...