diumenge, 17 d’agost del 2008

hom

Hi ha un sopar en un lloc de la ciutat on es reuneixen cinc tipus peculiars, l’home impassible que no vol lligams i que ara mateix gaudeix amb totes les seves amigues. L’home despreocupat que només li funcionen les relacions allarga distància i que té sempre altres coses per acabar abans de dedicar-se a fons a la relació. L’home feliçment casat sense cap fissura en el seu aspecte, amable i assenyat com mai. L’home de la por infinita, de la parella infinita, de les infinites últimes passes sense fer. I l’home tranquil, que accepta tot el que li ve, amb cara de poques experiències, però perquè se les calla, i que a tothom li sorprèn quan n’explica una.

A la ciutat mig buida, vora el riu, dins la taverna, cinc gerres de cervesa, cada glop una confessió, cada glop una rialla però també un plor. Avui no arreglen el món, intenten arreglar-se ells. Abans que s’acabi l’estiu.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer, la taverna, és genial, la foto m'agrada molt. Sobre els homes descrits... com molts a la vida mateixa, callem tant i tenim tant a dir des del nostre adins... l'estiu s'acaba però fem aquests petits glops :)

Striper ha dit...

entre plors i riures s'acaba l'estiu i a mi les vacances.

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

Em quedo en la taverna tot fent una cerveça amb l'home tranquil, com jo no tinc vacances, anirem xerrant d'això i d'allò...

Sergi ha dit...

I suposo que es tracta de saber quin d'ells ets tu, i com que em tens molt descol·locat, no t'ho sabria dir. Si he d'apostar, suposo que voto pel 5è, però només per la manera de dir-ho. Encara que el primer...

iruNa ha dit...

5 perfils de personatges perfectament definits amb quatre paraules. Noi, has encetat el que podria ser l'inici d'una gran novel·la! m'han entrat unes ganes terribles de ser dins la taberna, entre glop i glop de cervesa, escoltant el que podrien ser unes converses molt interessants!

Rita ha dit...

Molt bones definicions! Com sempre, no massa paraules, però molt precises...
Bona setmana!

rits ha dit...

Per poder arreclar el món, es comença arreclant el més proper i estimat.

Les Coses són com Som ha dit...

Doncs està bé que es vulguin arreglar-se ells, jo crec que hi ha feina a fer. Xulíssima la foto!!!

neus ha dit...

m'agrada :)

estrip ha dit...

cesc, les tavernes son un gran lloc eh!

striper, oh! tot s'acaba un dia o un altre. Però si t'ho has passat bé, ja està bé!

menta fresca, bona elecció.

xexu, bé no es tracta d'això, però no vas mal encaminat no!

iruna, una novela, o una història real. En el proper capitol alguna iruna hi podria fer sortir...

rita, gràcies.

rits, sembla que ha de ser així no?

elur, la cervesa de taverna t'agrada no?

neus ha dit...

també, també ;P

fada ha dit...

Tots diferents, cadascú amb la seva problemàtica, però compartint tots la mateixa cervesa i la sort de poder posar pensaments en comú. Concís i incisiu. M'ha agradat molt. Felicitats.

DooMMasteR ha dit...

Un text genial! Felicitats!
L'últim paragraf és commovedor.

robadestiu ha dit...

Fas unes descripcions molt bones. Queda molt clara la llarga història de cada un dels tipus, només explicat amb quatre paraules. I de fet, a vegades tots cinc també poden formar part d'una única persona, en diferents moments.

I la foto, perfecta per aquesta història.

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...