dissabte, 2 d’agost del 2008

mar menuda

Encara no són les vuit del matí i ja bufa el vent, això vol dir que avui tindré mar de fons i per tant em poso una torrada més a l’esmorzar. M’arribo fins a la platja de la Mar Menuda, em calço l’armilla salvavides, estiro el caiac fins l’aigua i cavalco la primera ona. Palada a palada passo entre mig de l’Illa i el Pi de la Banyera de ses Dones i vaig vorejant caletes, coves i parets verticals de sauló. Les ones em prohibeixen que m’acosti a les coves que s’omplen i es buiden fent un soroll estrident com si volguessin fer un buit en el seu interior. En contra del vent, cada palada es fa feixuga però es dissimula amb el refresc del contacte amb l’aigua del mar. De tornada, aprofitant les ones i el vent sembla que voli en les petites crestes que fan les onades, els ulls també m’ho agraeixen i el cabells em voleien enrera. Em fixo ara més en els navegants que em creuo, un caiac esportiu, un vaixell de fons marí i una llanxa amb forabord plena de turistes que em saluden. I al atansar-me de nou a la platja, ara plena de d’estiuejants, les espatlles noten l’esforç i en els últims metres em deixo portar, només per la corrent.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Tal i com ho narres ho visc, se'm fa feixuga la palada i tot! i ser saludat per turistes està bé, així ens ho pots explicar... això ha de desconnectar molt oi?

neus ha dit...

Aquest encara m'agrada més que l'anterior.
Les fotos són precioses i les sensacions, també.
I què? ja et pots fer una cueta?

Striper ha dit...

I fins on t'ha portat la corrent?

robadestiu ha dit...

A través dels teus escrits puc experimentar coses que d'altra forma no coneixeria mai. Què bonic.

fada ha dit...

El mar a primera hora del matí (o al capvespre) és un regal de la natura. No m'estranya que t'hi sentis tan bé. Ho expliques de meravella. Petons.

Joana ha dit...

Després de l'esforç , deixar-se portar pel corrent és un regal!
Precioses les fotos!

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

una molt bona forma de començar el dia!

Anònim ha dit...

e n v e j a
(sana, però enveja)

Sergi ha dit...

Aquest cap de setmana he perdut l'oportunitat de fer caiac. Seria tot just la meva segona experiència, i la primera em va agradar molt. Tu en sembles tot un expert, i tal com ho expliques, m'han vingut moltes ganes d'acompanyar-te en la següent sortida.

estrip ha dit...

cesc, i refresca i cansa, es divertit.
elur, quasi quasi, a finals d'agost!
striper, a la falda d'unes turistes!
robadestiu, m'afalagues. Merci!
fada, si la mar hagués estat en calma millor. Però ja ho repetiré un altre dia.
joana, podria ser la vida mateixa eh!
manta fresca, i tant! genial
daina, això es pot solucionar.
xexu, espert no. Doncs a la propera, t'aviso!

neus ha dit...

doncs paciència, que ja hi som!

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...