dijous, 5 d’abril del 2012

productivitat i estrès

Avui llegeixo aquí, que les xarxes socials fan augmentar la productivitat i van bé per l'estrès. Avui Google presenta les seves ulleres socials. I jo ja imagino a les empreses públiques o privades, és igual, tots els treballadors amb aquestes ulleres, o als blocaires anant pel carrer amb les ulleres avisant-nos que tenim un blocaire a prop, fent-nos una relació de quants premiscat ha rebut o quants anys fa que escriu.

Els que han seguit en algun moment de la seva vida Bola de Drac recordaran unes ulleres per esbrinar la força o energia que podia desplegar un enemic. No estem gaire lluny d'això, no! però en comptes de saber-ne la força, en sabrem quants diners té, a quin partit vota, quins son els seus gustos, si està casat, si és funcionari o quantes multes té per pagar.

El món el vivim pels ulls, i per això cada vegada tenim més realitats a gestionar, la realitat virtual, la realitat augmentada, la realitat que ens entra pels ulls i que processa el nostre cervell, la realitat que ens volen vendre a través dels discursos polítics o econòmics, etc. 

Agafem-nos que aviat la terra deixarà de ser rodona i tornarà a ser plana, com un iphone, una tauleta o unes ulleres socials!



3 comentaris:

Sergi ha dit...

He sentit només tocar campanes al respecte, però sembla que al final seran realitat? Sempre havia volgut tenir un monocle com el d'en Vegeta, però em sembla que aquestes ulleres no m'agradaran tant!

rits ha dit...

Com canvien de ràpid les coses! Jo no m'hi veig, la veritat, xò hi ha tantes coses que ni pensava que podrien passar. Qui sap!

Assumpta ha dit...

Quines coses més rares... Ha de ser una mica empipador, no? Jo sortiria al carrer i les ulleres em distraurien i m'atropellaria un cotxe... segur. A part que ha de ser estressant. O sigui, primer t'estresses i després t'atropella un cotxe... mmmm

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...