dijous, 10 de desembre del 2009

audiències

Passo força estona dins del cotxe i acostumo a escoltar sempre la ràdio. Avui el tema recurrent a dues de les emissores que escolto més, RAC1 i Catalunya Ràdio, parlaven del EGM, l'Estudi General de Mitjans. Totes dues emissores es congratulaven i donaven gràcies als oients per ser les més escoltades. Per un moment comparant les notícies semblava que totes dues eren les més escoltades i que cada programa, de les dues, i en els seus horaris també, eren els més escoltats. Aleshores sense voler i fent un símil fàcil he pensat que és com quan els polítics compten els vots, tot i que uns guanyen i altres perden, tots surten aixecant les mans i donant-se copets a l'esquena de que guapos que són.

No és que m'interessin les audiències, jo faig força zàping radiofònic entre RAC1, Catalunya Ràdio, la COM, RAC105, iCAT FM, Ona FM, a vegades la SER, molt de tant en tant ONDACERO i quan tinc ganes de riure la COPE tot i que ara ja no tant des de que ha marxat el seu il·lustre i ressentit Losantos.

Bé tornant a això de les audiències, que no m'interessen molt, com ja he dit, però que entre tantes dades i amb tanta il·lusió que ho deien, m'ha picat la curiositat, i he visitat l'EGM, a veure que esbrinava:

Per començar m'he aturat als diaris i he vist que el Punt és al lloc 29 en quant a lectors per dia, més que l'Avui, i jo que em pensava que era al revés. A les ràdios, Catalunya Ràdio supera en 30 els oients per dia, deu ser que aquests 30 no deuen fer el zàping que faig jo. En canvi en el share guanya RAC1 també per la mínima, encara que RAC1 digui que és per molt, he de suposar que han agafat alguna dada diferent a la meva.

Després he volgut saber més detalls, els programes, i quina de les dues emissores tenia més raó. Però no he pogut, gratuïtament només en publiquen un resum. Al final he acabat fent un cop d'ull a les planes webs de les dues emissores (roda el món i torna al born!) on es pot veure com cada una destaca el que és del seu interès. Acabant... si un vol saber-ne més, cal un bon treball d'investigació que jo no he estat capaç d'acabar. Així que, sabent que no n'hi ha prou en escoltar les notícies jo continuaré amb el meu zàping radiofònic sense saber si estic a l'emissora o el programa més escoltat.

10 comentaris:

Assumpta ha dit...

A mi m'ha passat exactament el mateix que a tu!! :-))

Ahir vespre, varem estar veient el partit del Barça per la tele però amb el so del RAC-1... quan estic per casa moltes vegades tinc la ràdio posada, Catalunya Informació normalment. Però ahir es va quedar l'emissora del RAC-1, així que, en engegar sento en Jordi Basté felicitant-se del seu gran èxit i de com són líders d'audiència i tal...

Passada una estona, canvio al Catalunya Informació i... pam!! la notícia però "diferent"... segons aquests Catalunya Ràdio era líder i bla, bla...

A mi això m'ha empipat, sincerament.

Algú sap qui diu la veritat?

Carme Rosanas ha dit...

Ningú la diu del tot, o bé ningú la diu, simplement!

Striper ha dit...

Jo a vegades també posava la cope per riure.

sànset i utnoa ha dit...

El que has explicat em recorda molt, com bé has dit, a això dels resultats d'unes eleccions. Fins i tot ells ens desinformen...

Jo sóc més de RAC1 però pel Basté, ja l'escoltava quan era a Catalunya Ràdio i ho faig ara quan és a RAC1.

Salut!

*Sànset*

Anònim ha dit...

Jo crec que RAC1 guanya, sempre ho diuen, i és que els escolto molt, sempre que puc, i sabem que Albert Pla va parlar de RAC1 en un programa de Catalunya Ràdio, i aquesta, Catalunya Ràdio, porta molts anys amb grans professionals i d'una visió i dinàmica diferent, tothom ha de dir que és el millor en diferència tal i com diuen del Barça i ara no juga com abans i el madrid ha fitxat molt bé, i sí, el meu pare és lector del Punt i jo de l'Avui i sempre veig com el Punt està per sobre de l'Avui i ara l'Avui ha estat comprat per el Punt, llegir les notícies, escoltar-les, saber què diuen i fer zapping per escoltar diferents opinions és el més itnel·ligent, t'acabo de dir que fas el correcte i ets intel·ligent xiquet :)

Anònim ha dit...

Tothom té una part de raó, suposo. I ningú diu tota la veritat, només la que els interessa. Lo que està clar és que són les primeres i això està molt bé, com a mínim pels que ens agrada la ràdio en català. Així es fomenta la competencia...

Judith ha dit...

Ara no recordo massa les xifres però em sembla que és:
Rac1. 470.000 oients
Catalunya ràdio. 423.000 oients.

Anònim ha dit...

Cadascú escombra una mica cap a casa però en aquest cas qui més raó té és RAC 1. Guanya en número d'espectadors, com han dit per aquí amunt.

Sergi ha dit...

Mmm... em sembla que la cadena que més escolto jo, Flaixbac, també presumeix de tenir més oïdors. Aquí tothom surt guanyant, ja és ben bé com dius tu, com els polítics.

Deric ha dit...

també ho vaig sentir ahir i al final no em vaig aclarir qui era el més escoltat, si la Copulo o el Clapés

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...