dijous, 15 d’abril del 2010

a la mar

Assegut a la seva cadira, davant del seu ordinador en aquella mena de taula allargada que comparteix amb 4 persones més, talment com la filera d'una classe d'escola. Vuit hores davant d'un full de calcul, mirant com puja o baixa el preu del petroli, acceptant o derogant comandes i aprovant factures. Quan ha d'agafar el telèfon és per resoldre algun problema amb algun proveïdor, i mai queda amb ells per anar a fer unes copes. Sempre allarga més la seva jornada laboral perquè no s'atreveix a sortir el primer de l'oficina tot i haver complert ja amb la seva tasca, no vol que es pensin que ell no s'implica prou. L'hivern ja ha passat i comença el bon temps, però allà dins només veu un reflex del Sol.

Un matí d'aquells, on el Sol a les set sembla que t'estigui ja insinuant de no entrar a la oficina, decideix deixar-ho tot. Ja ha sortit de casa, ha arribat a la fàbrica, entra amb el cotxe fins a la porta, puja a la oficina i carrega algun objecte personal. Mentre, per darrera un mà li dona un copet a l'esquena. És la seva cap:
- ¡Buenos días!
...
...

11 comentaris:

òscar ha dit...

Un tros de conte en el que el "¡Buenos días!" final (els caps sempre parlen en castellà) no sabem si acabarà obrint portes o tancant rutines.
Molt bo!!!

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcies de nou per participar

Carme Rosanas ha dit...

Molt bo, estrip!

rits ha dit...

i...????

s'atrevirà???? ais, com m'agradaria que fos així!

molt bo!

ricderiure ha dit...

molt bo!

Assumpta ha dit...

Ooooh!! marxarà??

M'has deixat absolutament intrigada, perquè si llegim les frases que seguirien jo interpreto que sí que marxarà ;-) però això de "és un peligro..." potser faci que s'ho repenssi... Ai!!

M'ha agradat moltíssim! :-))

La Meva Perdició ha dit...

I així s'esmuny la vida, però sembla que avui serà un dia que marcara un punt i apart. Bon relat ^_^

McAbeu ha dit...

Jo crec que si que s'atrevirà a marxar, la decisió està presa i no hi ha perills que ho puguin aturar. Molt bon relat!

Pilar ha dit...

Passa la pàgina del "seu" llibre i continua escrivint.
Bon relat, estrip.

Elfreelang ha dit...

Aquest buenos dias és inquietant...molt bon escrit i ben escrit!

Deric ha dit...

l'escenari del primer paràgraf és tan real! jo en vaig veure i viure un així

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...