Ves al contingut principal

tambors

Si us agraden el tambors i la filosofia oriental, potser us agradarà “El batec de la muntanya”, títol que em permeto el luxe de traduir al català, donat, que tot i ser en versió original, el títol surt traduït al castellà, però no parlaré d'això, perquè no ho entenc i no ve al cas, sinó de la pel·lícula.

Un jove bateria que per problemes a Hong Kong el seu pare es veu obligat a enviar-lo fora, a peu d'unes muntanyes de Taiwan. Allà descobreix una manera de viure a través de l'art de tocar els tambors zen de la Xina, on s'inclou la pràctica de les arts marcials, la meditació i naturalment la pràctica de la percussió d'aquests tambors. Una història de filosofia de vida oriental contraposada amb la vida més negra en una ciutat com Hong Kong. I que sobretot, el que ha valgut la pena per mi, és haver descobert l'art de tocar els tambors zen.

“La solemnitat del so del tambor obre el cor dels homes”

Comentaris

òscar ha dit…
no sóc un enamorat del cinema oriental i els tambors no em fan ni fred ni calor. però llegida la sinopsi, no fa gens de mala pinta.
kweilan ha dit…
Sembla que sigui interessant.
GEMMA ha dit…
M'agraden aquest tipus de sintonia fílmica, miraré de veure-la, gràcies Estrip per la recomanació!
Ma-Poc ha dit…
Ja tens raó quan dius que això de traduir els títols de les pel·lícules en versió original no s'entén massa...

Fa bona pinta!
Delfica ha dit…
ostres ostres ostres.... m'interessa molt!!!! Moltes gràcies!
Striper ha dit…
SEmbla una proposta prou atractiva.
Carme ha dit…
Jo crec que m'agradarà, això del zen...
elur ha dit…
o sigui que vas acabar amb una eixamplamenta de cor considerable, no? ;)
Anònim ha dit…
De vegades una d'aquestes petites històries ens dóna tant que forma part de nantros com tu has fet perquè ho comparteixex amb la resta, gràcies!
Assumpta ha dit…
Ets un filòsof, Estrip :-)
Josep ha dit…
I no serà una culturetada? Una cosa de Verdi per a mudarnillus?

Ho dic amb respecte.
estrip ha dit…
òscar, tam tam, de petits ens agradaven a tots!

kweilan, ho és ho és!

GEMMA, molt bé espero doncs que t'agradi.

Mac-Poc, suposo que és perquè és subtitulada en castellà. Subtítols en català ja!!!!

Delfica, doncs ja espararé potser la teva crítica.

Carme, el zen sempre dona bon rotllo eh!

elur, més o menys.

cesc, m'agrada és el primer cop que parlo d'una pel·lícula.

Assumpta, i ara, un aficionat!

Josep, tot depèn del ulls que ho mirin. Pot ser una culturetada i per mudernillus, per un mudernillu. Però cadascú pren i aprèn el que li sembla. Hi ha sensibilitats diferents i gustos per tot. I després hi ha qui hi posa els adjectius!
instints ha dit…
Pinta bé la peli i també els sons dels tambors, no és una peli oriental de lluita (per mi diu molt això)... l'anoto a la cartellera. Gràcies!!!
khalina ha dit…
sembla força interessant.

Entrades populars d'aquest blog

ressona el piano

Sona el piano, la melodia que més m’agrada. Sona el piano i les notes sonen sobre el teu bes, t’acaricio els cabells, i a dues mans et ressegueixo el contorn amb els meus dits, deixant el polze enrera amb els ulls i amb les pessigolles que neixen dels innocents pàmpols. Baixo pel sostingut pendent del teu clatell i amb angle obert escampo petons i carícies cap a les teves espatlles. Canvio a clau de fa, i passo la meva llengua resseguint-te el coll fins a la nou. Fas un si per mi. Les meves mans ja son al davant, i els meus cabells cauen sobre teu i somrius. Aleshores un nota suau escala un sol dels teus pits que s’excita, i dono voltes i voltes, sobre el la. Mentre l’altra mà fa un altre camí, i es regira per la cintura quasi sense tocar-la, fins que arriba completament estirada, a les natges, i les prem amb la força d’un do sostingut. Remolins de notes per tot el cos, somiem amb totes les melodies, amb els ulls tancats, fora dels nostres cossos. Tot dos a compàs, i a contrapàs, l’in…

la porta

Corria amb la llengua a fora, esbufegant i mirant enrere cada cinc passos per veure si encara em seguia. Em rascava les cames amb alguns esbarzers i algun branquilló em fuetejava la cara. De sobte es va acabar el bosc frondós que m'ajudava a escapolir-me i es va obrir davant meu la immensitat de la vall amb les muntanyes amagant l'horitzó. I al mig del prat, que ja trepitjava, hi havia el que semblava una antiga fortalesa en ruïnes. Vaig pensar que em serviria de refugi abans que el meu perseguidor també sortís del bosc. Vaig anar cap allà, com més a prop més imponent era aquella construcció, em vaig atansar a l'escalinata on cada escaló era mitja cama meva, i amb deu i ajut vaig poder arribar al que semblava l'entrada. Vaig mirar el bosc un altre cop, les branques es movien, ja el tenia a sobre, m'atraparia. Em vaig mirar l'entrada, i a poc a poc, la vaig anar traspassant a la vegada que un calfred també em va remoure el cos. Una última passa, i de sobte, una…

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i raigs de llum que els núvols de pell d’ovella del dia que comença cedeixen. Tombat bocaterrosa sobre el matalàs amb el llençol arreplegat als peus degut a la calor de la matinada, i només amb els pantalons del pijama, mig obro els ulls amb i em vaig despertant a mida que les passes que se senten del carrer s’intensifiquen, mentre l’activitat d’un dia laborable i calorós de Juliol va enfilant, enfilant, enfilant...