divendres, 27 de febrer del 2009

inisistir

...
-un altre cop no t’has fet el llit fill?
-és que em fa mandra, mama.
-és l’últim dia que te’l faig, demà si no te’l fas dormiràs amb tot desfet.

I a l’endemà la mateixa història....
Ara però, el fill que ja viu fora de casa no sap marxar a la feina sense abans fer-se el llit. El deixa airejar-se mentre esmorza i a abans de marxar el deixa ben pla.

I és que, que els pares i les mares insisteixen en què una cosa s’ha de fer, milers de vegades, encara que aquests no en facin cas, és bo. Quan son independents, allò amb què han estat educats surt a la superfície. Així que això és un bon motiu per insistir en ensenyar a fills o alumnes allò que creiem que han d’aprendre perquè tot i que ara no facin cas, gràcies a aquesta insistència, un dia sense que se n’adonin en faran.

19 comentaris:

labruixoleta ha dit...

sí, i el mateix passa no només amb les tasques o els hàbits que ens ensenyenen, hi ha moltes coses que aprenem dels pares i no ens n'adonem fins que un dia diem allò de "ostres, ho faig/ho dic igual que ma mare/mon pare, i mira que abans li havia portar la contrària en aquest aspecte"...

Assumpta ha dit...

Sí senyor!! Tens tota, tota, tota la rao :-))

Bé... quan dic que tens tota la raó vull dir que jo penso el mateix jajaja

Sempre he pensat que els resultats no s'obtenen immediatament i que, no per això, ens hem de desmoralitzar... s'ha d'insistir, ja sortirà :-))

khalina ha dit...

A mi m'ha passat amb altres temes. I no te'n adones i ara tu també has de fer allò. Costums familiars.

Amb amics ho he parlat, i a molts els ha passat el mateix

Anònim ha dit...

Tens tanta raó i ara penso en tot el què em deien...

Striper ha dit...

Moltes d'aquestes coses no les podrem entendre perque es fa des de l'amor i cal estimar per entendreu.

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

Hola,
és una bona reflexió malgrat no sempre és aixì. Hi ha gent que fa més cas de l'entorn de fora que de l'educació dels pares.

Sergi ha dit...

En el meu cas et diria que probablement faig coses que no me n'adono per consells materns, però en això de fer el llit, em sembla que no se'n va sortir. Tampoc no eren gaire insistents a casa, la veritat.

neus ha dit...

je, jo sóc com en Xexu en això (i en altres coses :P)

Judit ha dit...

Ostres, és ben veritat. Tot i que algunes coses encara les haig d'acabar "d'interioritzar", com per exemple fer el llit, d'altres me n'adono que, tant que n'havia renegat, ara les faig de la mateixa manera.
Una abraçada!

Deric ha dit...

és cert, jo mateix en soc una prova vivent del que em van ensenyar els meus pares i no els fotia ni cas, ara ho aplico...

Efrem ha dit...

Mentida podrida!

Déjà vie ha dit...

be, a vegades ens queden grabades al inconscient maneres de fer de casa, que no sabem pq pero les fem d'una determinada manera. Altres...ja no tant! ;)

zel ha dit...

Uix, jo, com que sóc un "petardo", per molt que la meva mare va insistir, això del llit, no ho va aconseguir...i encara ara, m´'es igual, conefesso...però és veritat, qui sembra recull, diuen...

Anònim ha dit...

.No prenguis res que t'ofereixi un desconegut (ni una birra??)

.Ja veuràs com de gran t'agradarà que et facin petons (bueno, depèn de qui)

.De gran recordaràs els plats de la mare (doncs sí, i tant)

Rita ha dit...

Tens molta raó. Quan som independents, repetim molt el que ens diuen i hem vist fer a casa.

Jo faig coses que odiava que fes el meu pare com, per exemple, escoltar les notícies només llevar-me... ;-)

estrip ha dit...

a tots, ara hi ha pares que diuen no estiguis tanta estona a internet, no llegeixis tants blocs i llegeix més llibres. en faran cas?, esperem que no.

Els del PiT ha dit...

La insistència dóna els seus fruits, sens dubte... Jo vaig estar internat en una escola i els primers anys qui no es feia el llit podia veure com totes les seves coses volaven cap al pati interior... Ara el deixo ventilar durant tot el dia, que diuen que és saludable un correcte airejat.
;-)
PS: Els meus fills fan moltes més coses que jo a la seva edat, potser és que som molt insistents.
Sergi.

Jordi Casanovas ha dit...

ufff! que vols que et digui potser sí o potser no tot depèn.

rits ha dit...

doncs si que és necessari que insisteixin i t'ensenyin! avui en dia hi ha tants nens que passen de tot i el que els entra per una orella surt per una altra...

això si, amb el tema llit,... a casa no em devien insistir gaire.. els matins i jo som incompatibles i sempre surto de casa ràpid i sense fer-lo

enfilant

Darrera el finestrons de fusta de vernís desgastats pel Sol colpidor de les tardes, i que ara al matí, deixen entreveure les clarianes i ra...